Tietoa meistä

Huolehdimme sesongeista puolestasi

Sesonkipuoti on toriherkkupuoti ja ‑kahvila suurella sydämellä. Sesonkipuodin perustaja, Bettina, on Kauppatorin kasvatti ja toriyrittäjä jo viidennessä polvessa.

Meiltä löydät toreilta ja markkinoilta tutut tuoreherkut sekä kotimaisten pientuottajien ja ‑tilojen tuotteet aina sesongin mukaan.

Tällä hetkellä Sesonkipuoteja löytää Helsingistä: Kauppakeskus Kaaresta, Lähipalvelukeskus Hertsistä ja Kauppakeskus Columbuksesta. Marraskuussa avaamme myös Kauppakeskus AINOAn Espoon Tapiolaan ja maaliskuussa 2021 Myyrmanniin, Vantaalle. Kesäisin pidämme Lintuvaaran torikauppaa Lintuvaaran Alepalla.

Uskomme pientuottajiin ja pitkiin perinteisiin

Yhteistyökumppanimme ovat pientuottajia ja yrittäjiä. Monet tuotteemme tehdään ja tuotetaan alusta loppuun käsityönä, parhaista raaka-aineista. Käsityö ja pientuotanto näkyy,  ja ennen kaikkea maistuu tuotteissa.

Tuottajat ovat meille tuttuja, tiedämme heidän tapansa toimia, mistä tuotteet tulevat ja mikä on tuotantoketju. Tuotteiden matka Sesonkipuodin tiskille on lyhyt. Yrittäjät tuovat tuotteitaan meille myyntiin, osan haemme itse heiltä tai tukkutorilta.

Olemme tuotantotilojemme kasvaessa pystyneet myös lisäämään omia tuotevalikoimiamme, kuten niitä perinteisiä suolakurkkuja viiden sukupolven takaa, granolaa, lakkahilloa, saaristolaisleipää ja paljon muuta.

Yhteistyökumppanit

  • Kotileipomo Sorsa, Liperi
  • Pokrovan luostari, Kirkkonummi
  • Halmeen leipomo, Espoo
  • Peltosirkun tila, Alvettula
  • Kotileipomo Isabella, Rääkkylä
  • Ruukkikylän herkut
  • Suklaapuoti Chjoko
  • Ypäjän mylly, Ypäjä

Sesongit

Valikoimamme vaihtuu sesongeittain. Pyrimme aina kun mahdollista suosimaan kotimaisia tuotteita. Sesongin ulkopuolella valikoima täydentyy osittain ulkomaisilla tuotteilla.

Kesä- ja syyssesongeissa valikoima on laajimmillaan marjat, hedelmät, vihannekset ja sienet pursuavat vitamiineja ja ovat parhaimmillaan tuoreena.

Talvisesongissa kesän makuja on helppo jatkaa pullotetuissa ja purkitetuissa muodoissa. Joulun aikaan myymme myös joulukuusia.

 Olemme mukana asiakkaidemme tärkeissä hetkissä, arjessa ja juhlassa

Sesonkipuoti, logo