Sesonkipuodin yhteistyökumppanit

Yhteistyössä on voimaa! Täällä pääset tutustumaan Sesonkipuodin ihaniin yhteistyökumppaneihin. Olemme vuosien aikana keränneet Suomen parhaat pientuottajien herkut meidän puoteihimme, jotta ne olisivat helposti kaikkien saatavilla.

Meidän puodin valikoiman tuottajia yhdistää erityisesti yksi asia:
rakkaus käsillä tehtyyn ja aitoon, kotimaiseen ruokaan

Kotileipomo Sorsa

Kuuluisat Sorsan kotileipomon karjalanpiirakat valmistetaan Liperissä, Pohjois-Karjalassa. Kaikki karjalanpiirakat valmistetaan käsin perinteitä kunnioittaen. Kuori on aitoa ruista ja täytteinä perinteiset riisi, peruna tai ohra.

Karjalanpiirakat tulevat Sesonkipuotiin raakapakastettuina ja paistamme puodeilla päivittäin uunituoreet karjalanpiirakat. Jokaisella piirakalla on käsin rakkaudella muotoiltu, joten piirakan ulkonäkö, malli ja koko viestittävät tekijän terveiset kuluttajalle.

VALIKOIMAMME

Sultsina on perinteinen karjalainen herkku. Riisitäyte on kääritty ruiskuoreen ja se on hiillostettu kevyesti pannulla.

Rönttönen on perinteinen kainuulainen herkku. Rönttösen täytteenä on puolukkaa ja ohraa.

Lue lisää Kotileipomo Sorsasta: www.kotileipomosorsa.fi

Pokrovan luostari

Pokrova on Kirkkonummen Jorvaksessa toimiva ortodoksikirkko ja veljestöluostari. Pokrovassa asuvat kaksi munkkia valmistavat herkullisia venäläistyylisiä herkkuja, joista suosituimmat tuotteet ovat borssikeitto ja kaalipiirakka.

Isä Hariton ja Pappismunkki Foma ovat ravintola-alan konkareita. Raaka-aineissa ei tehdä kompromisseja, vaan kaikki on aitoa tavaraa. 

Pokrovan luostarin tuotteita saa vain Pokrovan luostarista ja meiltä. Olemme erittäin ylpeitä tästä yhteistyöstä. 

VALIKOIMAMME

 • Borssikeitto on perinteiseen venäläiseen tapaan valmistettu. Keitto on pakastetuote (1 litra).

 • Kaalipiirakka – vehnäinen kuori kätkee sisälleen mehukkaan täytteen, haudutettua kaalia joka on maustettu ripauksella merisuolaa. Sopii täydellisesti yhteen Pokrovan borssikeiton kanssa. Yksinkertaista ja maukasta.

Pokrovan sesonkituotteet

 • Lehmuksenkukkatee on tuoksuvaa, mietoa ja miellyttävän makuista rohtoteetä. Teeaines kerätään Pokrovan luostarin puutarhan omista villeistä lehmuksista. Lehmuksen kukinnot kerätään käsin oksista heinäkuussa, kuivataan ja pussitetaan käyttöä varten.

 • Peurakeitto, stroganoff ja kanapata ovat maistuvia arkiruokia, taitavasti munkkien maustamina tietenkin. Vaihdellen nettikaupan valikoimissa.

 • Pokrovan omenapiirakka vie kielen mennessään – mielettömät maut, kuin mummon tekemää!
 • Pääsiäisenä valikoimassamme on perinteisiä venäläisiä herkkuja, mm. pashaa, kulitsaa ja babaa!

Lue lisää Pokrovan luostarista: www.pokrova.fi

Peltosirkun tila

Peltosirkun tila sijaitsee Hauholla, Hämeenlinnassa Alvettulan kylässä. Tila viljelee pääasiassa mansikkaa, vadelmaa ja mustaherukkaa sekä vähän vihanneksia ja yrttejä.

Kaikki vadelma ja suuri osa mansikasta kasvavat kasvutunneleissa. Tällä tavalla saadaan suojattua marjat harmaahomeelta ja monilta muiltakin taudeilta. Kasvutunneleiden muovi on erikoismuovia, jolloin marjat saavat ihanteelliset kasvuolosuhteet ja marjan maku on kuin avomaalla.

Marjojen ja vihannesten kasvisuojelu tehdään luomumenetelmin, mutta käytössä on myös tavallisia kastelulannoitteita kanan- ja hevosenkakka-rakeiden lisäksi. Apuna toimivat kesäisin tuhannet petopunkit, jotka napostelevat suihinsa mm. vihannespunkkeja, joka on sekä mansikan että vadelman tuholainen. Nämä petopunkit ovat harmittomia ihmisille, mutta suuri apu marjanviljelijöille.

VALIKOIMAMME

 • Maukkaat tilan marjoista valmistetut hillot ja mehut
 • Kesäisin mansikat – pääasiassa makea ja pakastukseen hyvin sopiva Polka-mansikka, joka on Suomen viljellyin mansikka. Malling Centenary ja Magnum. Ne ovat kiiltävämpiä ja pinnaltaan Polkaa hieman napakampia, joten niiden helteen kestävyys ja kauppakestävyys ovat hieman Polkaa paremmat.

 • Kesäisin vadelmat – oikea hitti puodeillamme on Peltosirkun tilan suurikokoinen ja erittäin hyvänmakuinen Glen Ample –vadelma. Näyttävä vadelma sopii hyvin koristeeksi tai sellaisenaan naposteltavaksi! – nyt myös pakastevadelmat!

 • Kesäisin mustaherukat ja karhunvadelmat – nyt myös pakasteena!

Lue lisää Peltosirkun tilasta: www.peltosirkuntila.fi

Halmeen leipomo

Halmeen hyvää! Kuuluisan Halmeen leipomon tuotteet ovat legendaarisia. Leipomo on toiminut vuodesta 1899 lähtien. Näihin vuosiin mahtuu osaamista paljon ja tietoa suomalaisten makutottumuksista.

Leipomon perustaja Emil Halme aloitti leipomotoiminnan vuonna 1899 maalaistalossa Kauklahdessa, ja sieltä heidän tuotteensa tulevat vielä tänäkin päivänä.

Leivän lopullinen hieno aromi ja maku syntyvät tiiliuunin tasaisessa lämmössä. Käytössämme on kaksi tiiliuunia, joista vanhempi on ollut lämpimänä yhtäjaksoisesti vuodesta 1952.

VALIKOIMAMME

 • Munkkipossut – Halmeen isot munkkipossut ovat pehmeitä, erittäin maukkaita ja niissä on sisällä omenahilloa.

Lue lisää Halmeen leipomosta: www.emilhalme.fi

Calainen

Calainen on Helsingissä, Teurastamolla, Kalasatamassa toimiva perheyritys. Maukkaissa tuotteissa on kulmakivenä kotimaiset laadukkaat raaka-aineet.

VALIKOIMAMME

Ruukkikylän herkut

Ruukkikylän herkut valmistaa käsityönä elintarvikkeita Billnäsin ruukissa. Valikoimiin kuuluu marinoitujen valkosipulien lisäksi oliivit, palkitut sinapit, hyytelöt, majoneesit, salaattikastikkeet, etikat sekä balsamicopirskotteet.

VALIKOIMAMME

Saatavuus saattaa vaihdella eri puodeissa.

 • Valkosipulikynnet – Ruukkikylän herkkujen marinoidut valkosipulit ovat omiaan valkosipulin ystäville. Vaihteleva määrä makuja, mm. yrttikynsiä, mustikkakynsiä, soija-inkiväärikynsiä ja habanero-kynsiä
 • Balsamico-kastike on maukas maalaissalaatinkastike. Maistuva lisä vaikkapa salaatin tai kalan kera.
 • Haba Tee ja jouluisin Haba Glögi – tulisten makujen ystäville!

Tutustu lisää Ruukkikylän Herkkuihin: www.facebook.com/ruukkikylanherkut

Lohjan kahvipaahtimo / Cafe Carnevale

Lohjalainen pienpaahtimo, joka valmistaa maukkaita Suomessa paahdettuja erikoiskahveja kahvinystäville.

Sesonkipuodin kahviloidemme kahvipavut tulevat tältä pieneltä paahtimolta. Jauhamme pavut paikan päällä ennen kahvin keittoa, jotta kahvi olisi mahdollisimman tuoretta – ja niin hyvää!

VALIKOIMAMME

 • Kahviloidemme herkulliset tuorepaahdetut kahvit, myös erikoiskahvit!

 • Kahvipakkaukset – saatavilla satunnaisesti myös kuluttajakoossa

Lue lisää Lohjan kahvipaahtimosta: www.carnevalecoffeeroastery.fi/lohjan-kahvinpaahtimo

Lohjan räsymatot

Sesonkipuodin matot ovat tehty Lohjalla vanhoista puuvillaräsyistä, villasta tai muovista. Napakasti kudottuja mattoja löytyy eri kokoja; pisimmät ovat yli 3-metrisiä ja lyhyimmät sopivat kynnysmatoiksi. Värityksiä on myös useampaa erilaista: monivärisiä, kaksivärisiä sekä valkoisia. 

Räsymatoissa yhdistyy rakkaus suomalaiseen käsityöperinteeseen ja ekologiseen elämäntyyliin. 

Muista, että jokainen räsymatto on uniikki, joten jos näet ihanan maton, kannattaa se heti napata matkaan. Ekologisesta räsymatosta saat helppohoitoisen ja elinikäisen kumppanin!

Räsymattoja pääset ihailemaan Hertsin ja Kaaren Sesonkipuodeilla.

Lue lisää Lohjan räsymatoista meidän blogista!

Ypäjän Mylly

Ypäjän vehnämylly on erikoistunut puhtaiden ja lisäaineettomien myllytuotteiden valmistukseen kulttuurihistoriallisesti arvokkaassa myllyssä, aidoin menetelmin, konein ja laittein.

VALIKOIMAMME

 • Höyryttämätön kaurahiutale tästä löydät aidon viljan maun! Höyryttämättömissä kaurahiutaleissa on kauran rasva jäljellä, joten kaurapuurosta tulee erityisen maukas

 • Lettujauho – herkulliset letut valmistat tästä jauhosta!

Isabellan kotileipomo

Kotileipomo Isabellan leipomo sijaitsee Rääkkylässä, Pohjois-Karjalassa. Kukot ovat käsin rakkaudella tehdyt. Kukkojen perinteiset ruiskuoret ovat saaneet seurakseen myös gluteenittomat ja vegaaniset versiot! Kukoissa on ohut kuori ja runsaasti täytettä. Saatavilla puodeilla vaihtelevasti.

VALIKOIMAMME

 • Muikkukukko
 • Lanttukukko
 • Kasviskukko – vegaaninen
 • Pikkulohi- koskenlaskijakukko
 • Pikkulohikukko
 • Gluteeniton muikkukukko
 • Gluteeniton lanttukukko
 • Gluteeniton kasviskukko – vegaaninen

Lue lisää Isabellan kotileipomosta: www.kotileipomoisabella.fi

Chjoko

Herkullinen suklaapuoti Helsingistä. Kaikki suklaatuotteet valmistetaan käsin Kruununhaassa. Chjoko tunnetaan laadukkaasta suklaasta ja vahvasta brändistä. Kaikki Chjokon valmistamat suklaat perustuvat vahvasti käsityöhön, tuoreuteen ja valikoituihin laadukkaisiin raaka-aineisiin. Chjokolle myös suklaan jäljitettävyys on tärkeää.

VALIKOIMAMME

 • Marjasuklaalevyt – suklaalevyn päällä kuivattuja vadelma-mansikkaa, tyrniä tai puolukkaa! 

Chjokon sesonkituotteet

 • Pääsiäisen aikaan käsintehdyt pääsiäismunat

 • Joulun aikaan herkulliset piparisuklaat, suklaapiparit ja suklaatikkarit

Lue lisää Chjokosta: www.chjoko.com

Tammilehdon herneet

Laadukasta ja herkullista hernettä  jo 30 vuoden ajan! Näitä herneitä asiakkaat aina kesäisin kyselevät, sillä ne ovat erityisen makeita ja hyviä.

Tammilehdon tilalla on pitkät perinteet. Tuusulan Jokelassa sijaitsevalla tilalla on harjoitettu maataloutta yli 200 vuotta kuuden sukupolven kokemuksella.

Tammilehdon herneiden taatun tuoreuden, erinomaisen laadun ja herkullisen maun takana on vuosikymmenten kokemus ja rautainen ammattitaito. Suomen kesän parhaimpiin herkkuihin kuuluvat maukkaat ja raikkaat herneet.

Lue lisää Tammilehdon herneistä: www.tammilehdonherneet.fi

Sesonkipuoti, logo